• polski
    • English
  • polski 
    • polski
    • English
  • Zaloguj
Zobacz pozycję 
  •   Strona główna Repozytorium Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej
  • Czasopisma Naukowe
  • Annales Academiae/Universitatis Paedagogicae Cracoviensis
  • Studia ad Didacticam Biologiae Pertinentia
  • 2013, Studia ad Didacticam Biologiae Pertinentia 3
  • Zobacz pozycję
  •   Strona główna Repozytorium Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej
  • Czasopisma Naukowe
  • Annales Academiae/Universitatis Paedagogicae Cracoviensis
  • Studia ad Didacticam Biologiae Pertinentia
  • 2013, Studia ad Didacticam Biologiae Pertinentia 3
  • Zobacz pozycję
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Is contemporary food safe?

Thumbnail
Oglądaj/Otwórz
Is contemporary food safe? (712.7KB)
Autor:
Witek, Bożena
Liedke, Peter
Źródło: Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis. 150, Studia ad Didacticam Biologiae Pertinentia 3 (2013), s. [14]-24
Język: en
Słowa kluczowe:
nutrition
food
GMO
safety
Data: 2013
Metadata
Pokaż pełny rekord
Opis:
Dokument cyfrowy wytworzony, opracowany, opublikowany oraz finansowany w ramach programu "Społeczna Odpowiedzialność Nauki" - modułu "Wsparcie dla bibliotek naukowych" przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego w projekcie nr rej. SONB/SP/465103/2020 pt. "Organizacja kolekcji czasopism naukowych w Repozytorium UP wraz z wykonaniem rekordów analitycznych".
Streszczenie
Food and water are necessary to keep the human body functioning. People must have a balanced diet that includes a complex range of nutrients to provide energy, maintain health and resist disease. For a long time researchers have discussed the differences between conventional, ecological (organic) and genetically modified (bioengineered) food. The difference between these food systems is in the production. Ecological products must be produced according to European regulations for ecological food, without synthetic fertilizers, irradiation, and chemical additions to food. Genetically modified foods are foods that have had a gene from a different species of plant or other organism introduced to produce the desired characteristics or traits. Bioengineering can also be used to increase the nutrient content of foods, or to add vitamins that are not found in food. The conventional food production means first of all maximizing the efficiency, increasing overall production and lowering the price for the consumer. Many researchers believe that there is no evidence that ecological food is safer, more nutritious than conventional and modified food. The discussion about safety of contemporary foods continues.
URI
http://hdl.handle.net/11716/8674
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
  • 2013, Studia ad Didacticam Biologiae Pertinentia 3

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi

Deklaracja dostępności
Theme by 
Atmire NV
Logo
Budowa Repozytorium Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie została sfinansowana ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego na działalność upowszechniającą naukę.

Image
 

 

Przeglądaj

Całe RepozytoriumZbiory i kolekcje Daty wydaniaAutorzyTytułyTematyTa kolekcjaDaty wydaniaAutorzyTytułyTematy

Moje konto

Zaloguj

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontakt z nami | Wyślij uwagi

Deklaracja dostępności
Theme by 
Atmire NV
Logo
Budowa Repozytorium Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie została sfinansowana ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego na działalność upowszechniającą naukę.

Image