dc.contributor.advisor | Szemberg, Tomasz | pl_PL |
dc.contributor.advisor | Szpond, Justyna | pl_PL |
dc.contributor.author | Lampa-Baczyńska, Magdalena | pl_PL |
dc.date.accessioned | 2017-09-15T12:50:29Z | |
dc.date.available | 2017-09-15T12:50:29Z | |
dc.date.issued | 2017-09-27 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11716/1966 | |
dc.description | Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Wydział Matematyczno-Fizyczno-Techniczny.
Instytut Matematyki. Praca doktorska - promotor: prof. dr hab. Tomasz Szemberg, promotor pomocniczy: dr Justyna Szpond. | pl_PL |
dc.description.abstract | W pracy przedstawiony jest opis ze względu na grubienie punktów dla powierzchni del Pezzo powstałych przez
rozdmuchanie płaszczyzny rzutowej w 1≤r≤8 generycznych punktach. | pl_PL |
dc.description.abstract | The thesis includes a description with respecto to the points fattening effect for del Pezzo surfaces arizing by a
blow up of the projective plane in 1≤r≤8 generic points. There are also pressented some examples of sets with their Waldschmidt constants and estimate for initial sequence called the Chudnovsky type result. | en_EN |
dc.language.iso | en | pl_PL |
dc.subject | grubienie punktów | pl_PL |
dc.subject | powierzchnie del Pezzo | pl_PL |
dc.subject | ciąg inicjujący | pl_PL |
dc.subject | stopień inicjujący | pl_PL |
dc.subject | points fattening | en_EN |
dc.subject | del Pezzo surfaces | en_EN |
dc.subject | initial sequence | en_EN |
dc.subject | initial degree | en_EN |
dc.title | The effect of points fattening on del Pezzo surfaces | en_EN |
dc.title.alternative | Efekt grubienia punktów na powierzchniach del Pezzo | pl_PL |
dc.type | Thesis | pl_PL |