Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.advisorSzemberg, Tomaszpl_PL
dc.contributor.advisorSzpond, Justynapl_PL
dc.contributor.authorLampa-Baczyńska, Magdalenapl_PL
dc.date.accessioned2017-09-15T12:50:29Z
dc.date.available2017-09-15T12:50:29Z
dc.date.issued2017-09-27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11716/1966
dc.descriptionUniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Wydział Matematyczno-Fizyczno-Techniczny. Instytut Matematyki. Praca doktorska - promotor: prof. dr hab. Tomasz Szemberg, promotor pomocniczy: dr Justyna Szpond.pl_PL
dc.description.abstractW pracy przedstawiony jest opis ze względu na grubienie punktów dla powierzchni del Pezzo powstałych przez rozdmuchanie płaszczyzny rzutowej w 1≤r≤8 generycznych punktach.pl_PL
dc.description.abstractThe thesis includes a description with respecto to the points fattening effect for del Pezzo surfaces arizing by a blow up of the projective plane in 1≤r≤8 generic points. There are also pressented some examples of sets with their Waldschmidt constants and estimate for initial sequence called the Chudnovsky type result.en_EN
dc.language.isoenpl_PL
dc.subjectgrubienie punktówpl_PL
dc.subjectpowierzchnie del Pezzopl_PL
dc.subjectciąg inicjującypl_PL
dc.subjectstopień inicjującypl_PL
dc.subjectpoints fatteningen_EN
dc.subjectdel Pezzo surfacesen_EN
dc.subjectinitial sequenceen_EN
dc.subjectinitial degreeen_EN
dc.titleThe effect of points fattening on del Pezzo surfacesen_EN
dc.title.alternativeEfekt grubienia punktów na powierzchniach del Pezzopl_PL
dc.typeThesispl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord