Лингвокультурологическая интерпретация концепта хлеб и соль
Oglądaj/ Otwórz
Autor:
Зеленицка, Елена
Źródło: Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis. 209, Studia Russologica 9 (2016), s. [19]-22
Język: ru
Słowa kluczowe:
cultural linguisticsculture
education
the concept of bread and salt
Data: 2016
Metadata
Pokaż pełny rekordOpis:
Dokument cyfrowy wytworzony, opracowany, opublikowany oraz finansowany w ramach programu "Społeczna Odpowiedzialność Nauki" - modułu "Wsparcie dla bibliotek naukowych" przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego w projekcie nr rej. SONB/SP/465103/2020 pt. "Organizacja kolekcji czasopism naukowych w Repozytorium UP wraz z wykonaniem rekordów analitycznych".Streszczenie
Learning the language in the cultural context is conditioned by the need of creating the terminology
related to cultural linguistics as well as cultural – linguistical acquirement of basic
concepts of Russian culture. The article examines the complex cultural – linguistical description
of conceptosphere’s fragment, namely the concept of „bread and salt“.