Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorЗеленицка, Еленаru_RU
dc.date.accessioned2021-01-27T18:35:49Z
dc.date.available2021-01-27T18:35:49Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationAnnales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis. 209, Studia Russologica 9 (2016), s. [19]-22pl_PL
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11716/10264
dc.descriptionDokument cyfrowy wytworzony, opracowany, opublikowany oraz finansowany w ramach programu "Społeczna Odpowiedzialność Nauki" - modułu "Wsparcie dla bibliotek naukowych" przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego w projekcie nr rej. SONB/SP/465103/2020 pt. "Organizacja kolekcji czasopism naukowych w Repozytorium UP wraz z wykonaniem rekordów analitycznych".pl_PL
dc.description.abstractLearning the language in the cultural context is conditioned by the need of creating the terminology related to cultural linguistics as well as cultural – linguistical acquirement of basic concepts of Russian culture. The article examines the complex cultural – linguistical description of conceptosphere’s fragment, namely the concept of „bread and salt“.en_EN
dc.description.sponsorshipDokument cyfrowy wytworzony, opracowany, opublikowany oraz finansowany w ramach programu "Społeczna Odpowiedzialność Nauki" - modułu "Wsparcie dla bibliotek naukowych" przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego w projekcie nr rej. SONB/SP/465103/2020 pt. "Organizacja kolekcji czasopism naukowych w Repozytorium UP wraz z wykonaniem rekordów analitycznych".pl_PL
dc.language.isorupl_PL
dc.subjectcultural linguisticsen_EN
dc.subjectcultureen_EN
dc.subjecteducationen_EN
dc.subjectthe concept of bread and salten_EN
dc.titleЛингвокультурологическая интерпретация концепта хлеб и сольru_RU
dc.title.alternativeInterpretation of the „Bread and Salt” Concept from the Point of View of Cultural Linguisticsen_EN
dc.typeArticlepl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord