dc.contributor.author | Зеленицка, Елена | ru_RU |
dc.date.accessioned | 2021-01-27T18:35:49Z | |
dc.date.available | 2021-01-27T18:35:49Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis. 209, Studia Russologica 9 (2016), s. [19]-22 | pl_PL |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11716/10264 | |
dc.description | Dokument cyfrowy wytworzony, opracowany, opublikowany oraz finansowany w ramach programu "Społeczna
Odpowiedzialność Nauki" - modułu "Wsparcie dla bibliotek naukowych" przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
w projekcie nr rej. SONB/SP/465103/2020 pt. "Organizacja kolekcji czasopism naukowych w
Repozytorium UP wraz z wykonaniem rekordów analitycznych". | pl_PL |
dc.description.abstract | Learning the language in the cultural context is conditioned by the need of creating the terminology
related to cultural linguistics as well as cultural – linguistical acquirement of basic
concepts of Russian culture. The article examines the complex cultural – linguistical description
of conceptosphere’s fragment, namely the concept of „bread and salt“. | en_EN |
dc.description.sponsorship | Dokument cyfrowy wytworzony, opracowany, opublikowany oraz finansowany w ramach programu "Społeczna
Odpowiedzialność Nauki" - modułu "Wsparcie dla bibliotek naukowych" przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
w projekcie nr rej. SONB/SP/465103/2020 pt. "Organizacja kolekcji czasopism naukowych w
Repozytorium UP wraz z wykonaniem rekordów analitycznych". | pl_PL |
dc.language.iso | ru | pl_PL |
dc.subject | cultural linguistics | en_EN |
dc.subject | culture | en_EN |
dc.subject | education | en_EN |
dc.subject | the concept of bread and salt | en_EN |
dc.title | Лингвокультурологическая интерпретация концепта хлеб и соль | ru_RU |
dc.title.alternative | Interpretation of the „Bread and Salt” Concept from the Point of View of Cultural Linguistics | en_EN |
dc.type | Article | pl_PL |