Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.advisorPakuła, Lechpl_PL
dc.contributor.authorFedan, Romanpl_PL
dc.date.accessioned2018-07-03T10:39:23Z
dc.date.available2018-07-03T10:39:23Z
dc.date.issued1987
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11716/3038
dc.descriptionWyższa Szkoła Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Wydział Geograficzno-Biologiczny. Instytut Geografii - Zakład Geografii Ekonomicznej. Praca doktorska została napisana w Zakładzie Geografii Ekonomicznej Wyższej Szkoły Pedagogicznej pod kierunkiem Pana Prof. dr hab. Lecha Pakuły.pl_PL
dc.description.abstractPrzedmiotem pracy jest cała sfera produkcyjna rolnictwa z jego przestrzennymi uwarunkowaniami i efektywnością poprzez organizację skupu aż do zagospodarowania, czyli przetworzenia wybranych surowców. W zakresie przetwórstwa autor główną uwagę skupił na dominujących w badanym obszarze czterech branżach przemysłu, a to: mleczarskim, mięsnym, cukrowniczym i młynarskim. Celem podjętych badań jest analiza i ocena związków przemysłu rolno-spożywczego z rolniczą bazą surowcową, a także ukazanie proporcji i kształtowania się bilansu rynku produkcji rolniczej i gospodarki żywnościowej województwa przemyskiego i zamojskiego.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.subjectprzemysł spożywczypl_PL
dc.subjectrolnictwopl_PL
dc.subjectwojewództwo przemyskiepl_PL
dc.subjectwojewództwo zamojskiepl_PL
dc.titleZwiązek przemysłu spożywczego z rolniczą bazą surowcową województw przemyskiego i zamojskiegopl_PL
dc.typeThesispl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail
Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord