dc.contributor.advisor | Pakuła, Lech | pl_PL |
dc.contributor.author | Fedan, Roman | pl_PL |
dc.date.accessioned | 2018-07-03T10:39:23Z | |
dc.date.available | 2018-07-03T10:39:23Z | |
dc.date.issued | 1987 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11716/3038 | |
dc.description | Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Wydział Geograficzno-Biologiczny. Instytut Geografii - Zakład Geografii Ekonomicznej. Praca doktorska została napisana w Zakładzie Geografii Ekonomicznej Wyższej Szkoły Pedagogicznej pod kierunkiem Pana Prof. dr hab. Lecha Pakuły. | pl_PL |
dc.description.abstract | Przedmiotem pracy jest cała sfera produkcyjna rolnictwa z jego przestrzennymi uwarunkowaniami i efektywnością
poprzez organizację skupu aż do zagospodarowania, czyli przetworzenia wybranych surowców. W zakresie przetwórstwa
autor główną uwagę skupił na dominujących w badanym obszarze czterech branżach przemysłu, a to: mleczarskim,
mięsnym, cukrowniczym i młynarskim.
Celem podjętych badań jest analiza i ocena związków przemysłu rolno-spożywczego z rolniczą bazą surowcową, a także
ukazanie proporcji i kształtowania się bilansu rynku produkcji rolniczej i gospodarki żywnościowej województwa
przemyskiego i zamojskiego. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.subject | przemysł spożywczy | pl_PL |
dc.subject | rolnictwo | pl_PL |
dc.subject | województwo przemyskie | pl_PL |
dc.subject | województwo zamojskie | pl_PL |
dc.title | Związek przemysłu spożywczego z rolniczą bazą surowcową województw przemyskiego i zamojskiego | pl_PL |
dc.type | Thesis | pl_PL |